Zabudni na stres, skladaj puzzle z dreva!

Ako je možné, že má skladanie (nielen) drevených puzzlí pozitívny vplyv na tvoje vnútorné prežívanie? 

V tomto článku sa najprv pozrieme na to, ako je to s ľudským šťastím a pohodovou mysľou a na konci zistíme, ako nám k tomu môže dopomôcť napríklad práve naše drevené puzzle nosorožec!

Viac TU A TERAZ. To je MENEJ STRESU a VIAC RADOSTI

Každý človek chce byť šťastný a väčšinou si myslí, že sa tak stane, až keď niečo dosiahne. Až vyštuduje, až bude mať rodinu, auto, veľký dom, tučné konto a úspešnú kariéru alebo keď precestuje celý svet.

Nič z toho nám však skutočné šťastie neprinesie. Šťastná totiž môže byť len naša myseľ. A teda tá pravá schopnosť prežívať šťastie pochádza len a len z nášho vnútra.

 

Pretože RADOSŤ je náš PRIRODZENÝ STAV

Našťastie je nám  táto schopnosť úplne prirodzená. Stačí sa pozrieť na malé deti ako vedia naplno a radostne prežívať práve prebiehajúci okamih.

Až postupne životom sme pribrali čoraz viac očakávaní, frustrácií či obáv. Potom naša myseľ namiesto toho, aby radostne prežívala to, čo sa práve deje, čoraz častejšie ustarane blúdi po budúcnosti či po minulosti.

Drevené puzzle - Medvedík čístotný 06

Je to však úplne JEDNODUCHÉ

Schopnosť vedome s radosťou a vďačnosťou si užívať prítomný okamih, netrápiť sa tým, čo už nemôžeme zmeniť a nevytvárať katastrofické  scenáre do budúcnosti, tak to by chcel snáď každý...

Našťastie všetci to dokážeme. To hlavné čo pre to potrebujeme, je naučiť sa smerovať našu pozornosť do prítomného okamihu alebo inak povedané naučiť sa meditovať.

Meditácia je vlastne moment, kedy trénujeme spočívanie v práve prebiehajúcom okamihu TU a TERAZ. Kedy nechávame starosti plynúť, nezaoberáme sa nimi a plne sa sústredujeme len na to, čo sa deje pred našim nosom.

Takto prežívajú svet meditační majstri, ktorí už nemusia trénovať neustále. Meditujú pri všetkých činnostiach. Ich nohy sa hýbu, ale myseľ ostáva na jednom mieste.

Meditácia - unikátne drevené puzzle - jin jang

Puzzle z dreva ako hravá meditácia

Napomôcť našej mysli spočívať v danom momente môže práve aj skladanie (nielen) drevených puzzlí. Je to vlastne taká hravá meditácia, kedy síce na prvý pohľad nevyzeráme ako budhistický mních, ale v našej mysli sa dejú veľmi podobné veci.

Tak ako mních sústreďuje svoju myseľ do prítomnosti prostredníctvom rôznych meditačných techník a pomôcok, skladanie puzzlí vyžaduje od našej mysle to isté. Prirodzene a automaticky sa sústreďujeme len na to, čo sa práve deje.

Spájanie malých dielikov zložitých obrazcov totiž vyžaduje našu plnú vysokú koncentráciu. Jednoducho nie je možnosť myslieť pri tom ešte na niečo iné. Skúste to a samy uvidíte, že vás táto činnosť kompletne pohltí a na všetko ostatné jednoducho zabudnete. Všetky problémy akoby prestanú existovať a ostane len čistá, jasná a radostná myseľ a pôžitok z príjemne tvorivého procesu.

Trénuj aj ty spočívanie v prítomnosti s našimi prekrásnymi puzzlami z dreva. Príjemne zrelaxuješ a ešte si vytvoríš nádhernú dekoráciu do bytu. Menej stresu, viac radosti a krásy. Aj to sú naše puzzle CoolArts!